Alkotóműhely

Alkotóműhely

Világéletemben alkottam valamit. Gyerekes apróságokat, később saját készítésű ajándékokat.

Az üveg volt az első nagy szerelem, ami határozottan, mindent elsöprően magával ragadott. A Tiffany.

A színes üvegdarabokból álló alkotásokat meglátni, és megszeretni, egy pillanat műve volt, közel 15 éve. Akkor lettem rajongója a Tiffany technikával elkészített  tárgyaknak, képeknek. Az önmagában festett, hol áttetsző, hol egészen opálos, rétegelt színes üveg, mint anyag megmunkálása igazi kihívás. Sűrű, kemény, törékeny, és éles. Nem hagyja magát.

Ha rosszul nyúlunk az üveghez, megvág. Ha jól, enged.  A kívánt formára vágható, csiszolható. A színek és a formák játéka végtelen. Elbűvöl és inspirál.

Végül a sok apró darabból összeáll a kép, egy lépés távolságból nézve magával ragad az élmény. Képeimet szeretem tükörrel kombinálni. Amikor a vállalkozásom nevén gondolkodtam, szinte adta magát. 🙂

.

A szappan készítés volt a második. Azonnal tudtam, hogy dolgom van vele.

Kétséget kizáróan meg voltam győződve, hogy meg kell tanulnom a mesterség csínyját-bínyját. Az elmúlt év a tanulásé volt. Igyekeztem felidézni őseim tudását, és az első pillanattól érzem a fentről érkező segítséget. (Édesanyám vezetékneve Szappanos). Műhelyemben hivatalosan, az MSZ ISO 22716:2008 szabvány előírásai szerint készülnek az illatos, ápoló szappanok, melyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, mesterséges színező anyagokat, tartósítószert, szintetikus illatokat. Viszont tartalmaznak jó adag elszappanosítatlan organikus sheavajat, ami könnyen felszívódik a bőrbe, és hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét.

.

Nemrégiben pedig lágyan, puhán besiklott az életembe a gyapjú. Így lett kerek a történet. Az üveg férfias, harcos világa után megérkeztem a gyapjú puha nőiességéhez. Fantasztikus élmény megtapasztalni az anyag színes változatosságát, alakíthatóságát. Lágy, közben mégis erős. Örülök, hogy rátaláltam. Megszülethetnek általa a gyapjú angyalkák, tavasz tündérek, színes virágok, karkötők, nyakláncok, brossok, hajdíszek és kalapok.

.

Új útra indultam a szappan nemezeléssel. A szivárvány színű gyapjúburkolat óvja a szappant a gyors kopástól, használat közben lágyan dörzsöli a bőrt, és a selymes, illatos habot segít eloszlatni a testen. A nemezburkolat követi a szappan formáját, ha elfogy a tartalma, az illatos zsákocska megmarad, és pl virágszirmokkal megtöltve akár újra fel is használható. Gyermekeim imádják, ahogy a nemezköppenyes szappan lebeg a kád vízében. Oda vagyok érte, mondtam már? 🙂

Kapcsolatfelvétel               Galéria