Alkotóműhely

Alkotóműhely

Világéletemben alkottam valamit. Gyerekes apróságokat, később saját készítésű ajándékokat.

Sok évvel ezelőtt az üveg volt az első nagy szerelem, ami határozottan, mindent elsöprően magával ragadott. A Tiffany.

A színes üvegdarabokból álló alkotásokat meglátni, és megszeretni, egy pillanat műve volt, közel 25 éve. Akkor lettem rajongója a Tiffany technikával elkészített  tárgyaknak, képeknek. Az önmagában festett, hol áttetsző, hol egészen opálos, rétegelt színes üveg, mint anyag megmunkálása igazi kihívás. Sűrű, kemény, törékeny, és éles. Nem hagyja magát.

Ha rosszul nyúlunk az üveghez, megvág. Ha jól, enged.  A kívánt formára vágható, csiszolható. A színek és a formák játéka végtelen. Elbűvöl és inspirál.

Végül a sok apró darabból összeáll a kép, egy lépés távolságból nézve magával ragad az élmény. Képeimet szeretem tükörrel kombinálni. A Műhelyem neve is innen ered.

.

A szappan készítés volt a második. Azonnal tudtam, hogy dolgom van vele.

Kétséget kizáróan meg voltam győződve, hogy meg kell tanulnom a mesterség csínyját-bínyját. Anyai ágon a Szappanos családból származom. Igyekeztem felidézni őseim tudását, és az első pillanattól érzem a fentről érkező segítséget. Ápoló, sheavajas főzött szappanokat készítek. 

.

Legutóbb pedig – immár ennek 10 éve – lágyan, puhán besiklott az életembe a gyapjú. Így lett kerek a történet. Az üveg férfias, harcos, szigorú és kemény világából indultam, és megérkeztem a gyapjú puha nőiességéhez. Az önismereti utam fontos állomásaként tapasztaltam meg ennek a pihe-puha anyagnak a színes változatosságát, alakíthatóságát, lágyságát, mégis szívós, tartós állandósságát.

Angyalokat, tavasz tündéreket, nemezelt virágokat, ékszereket, kiegészítőket, díszeket készítek belőle.

Szappanjaimat is sokszor benemezelem, kedvenc mintáimmal, vagy igény szerint díszítem őket. Így nemcsak hasznos, hanem szép eszközei mindennapi rutinunknak.

 

Kapcsolatfelvétel               Galéria