Bach terápia GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

Kérdés: “Mennyi időt vesz igénybe egy alkalom?”
Válasz: Személyes beszélgetés során közösen térképezzük fel az aktuális érzelmi, hangulati állapotod. A konzultációk ideje 60-70 perc. Az első alkalom ennél hosszabb, hisz szeretnélek minél alaposabban megismerni. A virágkeverék személyre szabott, minden esetben az egyéniség, a karakter és aktuális lelkiállapot alapján kerül összeállításra.

Kérdés: “Meddig, és naponta hányszor használjam a cseppeket?”
Válasz: Az összeállított keverék hozzávetőleg 5 hétre elegendő. A cseppek összeállítása és az adagolás személyre szabott, a konzultáció tapasztalatainak függvénye. Általában naponta 2-3 alkalommal, 3-5 csepp bevétele javasolt.

______________________________________________________________________________________________________

Kérdés: “Várandós vagyok. Hallottam az eszenciák jótékony hatásáról, de nem vagyok biztos benne, hogy, szedhetem-e.”
Válasz: A Bach cseppek szelíden támogatnak a felkészüléstől kezdve végig, várandósságod alatt is. Oldják félelmeidet, segítenek szorosabb kapcsolatot kialakítani kisbabáddal. Az ősbizalom megerősödésével várhatóan könnyebb szülésre, és zökkenőmentesebb megérkezésre számíthattok mindketten. Segítségükkel teljes szépségében élheted át az anyaságot, magabiztosabb lehetsz, és könnyebben veheted az akadályokat.

Kérdés: “Pollen allergiás vagyok. Szedhetem én is a cseppeket?”
Válasz: Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach-virágterápia eszenciái speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot.

Kérdés: “Gyermekek is használhatják a cseppeket?”
Válasz: A Bach-virágterápia a gyermekek számára is biztonságos kezelési módszer, mellyel jól enyhíthetőek többek között az alábbi gyermekkori panaszok:

félelem,
éjszakai bepisilés,
iskolai beilleszkedési és tanulási problémák,
viselkedési zavar,
allergiás panaszok,
nyugtalanság, alvászavar,
túlzott agresszivitás,
traumák,
serdülőkori krízisek stb.

Gyerekek esetében fontos a szülői kezdeményezőkészség, és pontos információ átadás, a gyerekeknek ugyanis nincs betegségtudatuk, talán nem is tudják megfogalmazni, miért vannak a konzultáción. Lehetőség szerint a szülőket a folyamatból ki kell vonni mégis, mert jelenlétükben a gyermek sokszor nem nyílik meg egészen, vagy csak a tőlük hallott információt ismétli.

Kérdés: „Házi kedvencek esetében is alkalmazható a terápia?”
Válasz: Az állatgyógyászatban is remekül használható, mivel állataink is érzelmi mintákkal, sajátos jellemvonásokkal rendelkeznek, amelyek nem működnek mindig harmonikusan. A gyerekekhez hasonlóan ők is kitűnően reagálnak a finomszerkezetű energiákra.

Kérdés: “Lehet-e valamilyen mellékhatása a terápiának?”
Válasz: A terápiának mellékhatása nem ismert.

Kérdés: „Ma véletlenül több cseppet vettem be, túladagoltam?”
Válasz: A Bach cseppeket nem lehet túladagolni.

Kérdés: “Kombinálható a Bach-virágterápia más természetgyógyászati kezeléssel?”
Válasz: A terápia kitűnően kombinálható más hagyományos és természetgyógyászati kezelésekkel.

Kapcsolatfelvétel